Видове окачени фасади

За да получи Вашата сграда една по-красива и различна визия Ви препоръчваме да заложите на изграждане на окачена фасада. Тя е лицето на новото строителство и представлява модерно архитектурно решение, което интегрира сградата в заобикалящата я среда, като я отразява. Окачената фасада съчетава в себе си елегантност, атрактивна визия и много светлина- тя създава чувството за простор, независимо от размерите на помещението. Използваме профилите на утвърдените производители на алуминиеви профилни системи Alumil, Etem, Shuco, Wicona  при изработването на тези красиви архитектурни решения. Техните профили се отличават с отлични топло и шумоизолационни качества и водоустойчиви свойства. Съществуват няколко основни начини за изпълнение на окачени фасади, които са:


Класическа система за окачени фасади

При тази система алуминиевите капачки се виждат отвън. За изработването й се използват „студени” алуминиеви профили или термобариерни профили. Те са снабдени със специални EPDM уплътнители за издръжливост на конструкцията. Има изискване на максимална височина на сградата- до 100м. Чрез наличие на дренажни канали се извежда събралата се вода при конденз и не се допуска замъгляване на стъклата. Използваният стъклопакет може да бъде с дебелина от 6 до 50 мм, според нуждите от топло и шумоизолация на сградата. Има възможност алуминиевият профил да бъде оцветен в цвят от RAL каталога при желание на клиента. Заложете на красотата и атрактивната визия и изберете класическа система за изпълнение на окачената фасада на Вашата сграда.

 


Полуструктурна система за окачени фасади
Използва се стъклопакет, който е обрамчен със студен или термобариерен алуминиев профил. Те се окачват на предварително монтирани колони и рингели и осигуряват максимална здравина на конструкцията. Могат да се използват стъклопакети с дебелина от 4 до 34мм. Благодарение на дренажните канали кондензираната вода се извежда без да се замъгляват стъклата на фасадата. Тази конструкция може да бъде изпълнена на сгради с височина до 100м. Профилите са снабдени с EPDM уплътнители, осигуряващи издръжливост и сигурност. Ефективност и елегантност- това са нещата, с които полуструктурната система за окачени фасади ще допълни сградата.

 


 Структурна система за окачени фасади

При изпълнението на тази система няма видими алуминиеви капачки от външната страна на сградата. Фасадата е изградена само от стъкла, уплътнени помежду си със силиконова или суха фуга. Стъклопакетът е разположен върху скрит студен или термобариерен профил. Профилите са снабдени с EPDM уплътнители, които осигуряват тяхната висока издръжливост на натоварвания. Такава фасада може да се изпълни на сгради високи до 100 м. Чрез система от дренажни канали се избягва  появата на конденз по стъклата. Има възможност за монтаж на стъклопакети с дебелина от 18 до 40мм. Изключителна елегантност и изчистени линии- това е резултатът от изпълнението на структурна система за окачена фасада.