Salamander

Salamander на изложението fensterbau frontale- какво ново представи атрактивната немска компания

За поредна година в немския град Нюрнберг се проведе едно от най-големите изложения в областта на вратите, прозорците и фасадите: fensterbau frontale. То отвори врати на 21.04. 2012г и продължи до 24.04.2012г и привлече производители на строителни решения от целия свят. Salamander представи своите най-нови продукти и подобрения, които впечатлиха всички гости на изложението. Конструкторите на Salamander са разработили нов прототип на най-добрия профил на компанията bluEvolution с конструктивна ширина 82мм- с цели 10мм по-малка от тази на другия профил. Новият модел bluEvolution 82 e 6-камерна профилна система, която позволява монтаж на стъклопакети до 52мм и има отличните топло и шумоизолационни характеристики на серията bluEvolution. Всички страхотни параметри на 92 милиметровия профил са събрани в 82мм.

Salamander представи още 2 нови попълнения в продуктовата си палитра, които впечатляват с елегантна визия и функционалност, характерни за марката. Очаква се те да излязат на пазара през лятото на 2012г. Това са прикриващ профил за крило за входна врата от системата bluEvolution и ново крило с техника на залепване на стъклопакета от системата Streamline.

Прикриващият профил за входна врата се монтира в долния хоризонтал на крилото от външната страна на елемента, като двете му страни завършват с декоративни капачки скриващи отворите. По този начин се постига по-добро уплътняване между крилото и алуминиевия праг и се гарантира красивата и ефектна визия на цялостната конструкция.

Новото крило със залепване на стъклопакета от продуктовата линия Streamline ще се предлага само в бял цвят и се монтира чрез специално разработено двойно залепващо уплътнение към профила. Така се избягва влагането на допълнителни стоманени усилващи профили. Salamander предложи поредното иновативно и интересно решение при монтаж на стъклопакет.