Your Cart

Ремонт до 24 часа

Ние от Алумина ЕООД се стремим да подържаме високото ниво и на извършваните ремонтните дейности от нашите екипи. Винаги може да се появи някакъв проблем с крилото или стъклопакета, затова ние сме винаги на Вашето разположение. Извършваме всякакъв ремонт свързан с алуминиева или PVC дограма, също така и на интериорни врати.


Двуосово отваряне

За всяка дограма закупена от Алумина ЕООД клиентът получава качествен безплатен монтаж. Но ако потърсите само монтажните ни услуги, ще Ви ги предоставим на най-добри цени. Некачествено изпълненият монтаж на дограма носи неприятни последствия след себе си, от които най-често срещаните са: провисване на дограмата, образуване на влага, протичане, трудно затваряне на прозорците и духане от тях. За да се избегнат подобни ситуации е задължително да се използват услугите на професионални монтажници, каквито са служителите на Алумина ЕООД. Те използват професионални материали, които са гаранция за добро уплътнение и дългогодишна експлоатация.


Реглаж и смяна на обков

Много често при експлоатирането на крилата на дограмата след известно време възниква нуждата от ремонтни дейности, които са свързани с реглаж на дограмата. След реглажа ще имате възможност отново да затваряте и отваряте нормално крилата. Но ако реглажът не помогне, ще се наложи да се смени част или целия обков. Има възможност при наличие на едноосово отваряне (на прозорец или врата), то да бъде заменено с двуосов механизъм.


Смяна на повреден или дефектен стъклопакет

При съвременните алуминиеви и PVC дограми смяната на счупен или спукан стъклопакет е лесно отстраним проблем. Новият стъклопакет се изработва по точните размери на стария и за няколко минути може да се заменят. Не е необходим демонтаж на дограмата, къртене или други операции, водещи до нарушаване целостта на стената. Преди да се изработи новият стъклопакет е необходимо да се извърши първоначален оглед, за да се вземат точни размери. Ако клиентът може сам да направи нужните замервания може да ни ги изпрати и след като стъклопакетът бъде изработен ние ще го доставим и монтираме в удобни за него ден и час.


Подмяна на уплътнения

Възможно е при по-старите алуминиеви и PVC дограми да са поставени нетрайни или недобре оразмерени уплътнения, които се износват сравнително лесно. Тяхното слягане може да доведе до различни проблеми на дограмата - духане през нея, поява на конденз и други. Поставянето на нови качествени уплътнения решава напълно тези проблеми. Нишката на съвременните уплътнения не се разтяга и няма да увисне с течение на времето.


Смяна на гумено уплътнение с включени труд и материали: 

Подмяната на уплътненията е нещо, което се проявява след около 3-5 години експлоатация. Това важи най-вече за алуминиевата дограма, на която се набиват гумени уплътнения, като притискат стъклопакетите за да няма резонанс. В зависимост от профилите и ширината на стъклопакетите, уплътненията биват с различни размери. Повечето PVC профили не подлежат на такава корекция, тъй като уплътненията са екструдирани в самия профил. За да се удължи техният живот, се произвеждат в по-светъл цвят и не се влага голямо количество каучук. Разбира се, има и профили, които подлежат на корекция. Добре е да се информирате предварително, за да избегнете подобни проблеми с времето.


Демонтаж и монтаж на едноосов обков на крило: 

Смяната на едноосов с двуосов обков е често срещана. Едноосовият обков затваря прозореца само в челната му страна, докато двуосовият обикаля прозореца и затваря на повече точки. Често двуосовия обков се спряга и като секюрити обков. Препоръчва се за врати или нестандартни прозорци, поради стабилността, която осигурява и намалява вероятността от провисване при затворено положение.


Демонтаж и монтаж на обков за балконска врата: 

Понякога поради амортизацията при някои обкови се появяват затруднения при работа. При честата употреба на активните крила най-често се дефектира обковът, особено ако той е некачествен. В повечето случаи е достатъчен реглаж, но в други е необходимо целият обков да бъде сменен.


Демонтаж и монтаж на стъклопакет до 3 кв./м. , над 3 кв./м.: 

Смяната на счупен или повреден стъклопакет е процес, при който се взимат точните размери, изработва се новият и следователно се монтира. Смяната на стъклопакета не е сложен процес, не се изисква къртене или сваляне на цялата дограма.


Демонтаж и монтаж на панти за алуминиева врата: 

Демонтажът на панти на алуминиева врата се налага в случай, че се е получило измятане на крилото или пантата е счупена. Монтажът се извършва от специалисти.


Демонтаж и монтаж на долен  и горен  автомат

Смяната на долен или горен автомат се налага, когато има измятане или вече не изпълнява функцията си при затваряне. Има различни видове автомати с различни характеристики, които са предназначени за определените модели врати. Автоматът за врата е механизъм, който осигурява плавно автоматично затваряне на вратите. Правилният монтаж на автомата гарантира доброто му функциониране.


Монтаж на ел. насрещник: 

Предимството на ел. насрещника, е че осигурява удобство и сигурност. Електрическият насрещник е устройство, което работи с помощта на ток, препоръчва се за използване в големи сгради.


Демонтаж и монтаж на брава за врата:

Демонтаж и монтаж на брава се налага, когато има проблеми с патрона, бравата, конзолата и др. Понякога се налага различните елементи да бъдат свалени и да се извърши техният ремонт. Понякога и неправилният монтаж на брава води до скъсяване на нейния живот.


Демонтаж и монтаж на патрон за врата: 

Това се налага, когато възникне проблем при самия патрон или когато искате да го замените с по-добър. Патронът се вади, след като се свали дръжката от вратата, развива се болтчето и след това се откача лостчето, което върти машинката за заключване.


Регулиране на прозорец и врата 

При употреба на един продукт, неминуемо настъпва момент, в който той се амортизира. Причините за това могат да бъдат от различно естество - износване на обкова, нарушаване целостта на уплътненията, провисване на крила и др. Появяват се затруднения при употребата на дограмата при затваряне и отваряне. Най-често използвания метод за този тип проблеми е реглажа - регулиране на правилната позиция на отваряемата част, спрямо светлия отвор на прозореца или вратата, чрез фини настройки на пантите.


Регулиране на панти и долен автомат на ст. витрина: 

Чрез реглажа на дограмата ще имате възможност да затваряте и отваряте нормално активното крило. Но ако това не помогне, ще наложи смяна на част или на целия обков.


Регулиране на горен автомат и брава с буре на врата: 

Трябва да се регулира силата, с която се затваря вратата. Това е устройството, което бута и затваря вратата. Поставя се горе над нея и чрез рамо от 2 метални летви ( пръчки, планки ), се свързва с вратата. Дебитът на течността през изходното отвестие се регулира чрез винт със синта резба, върхът на който е на конус и влиза в коничен отвор. Винтът се върти наляво и надясно, докато се достигне желаната скорост на затваряне, спрямо масата на вратата.


Демонтаж на алуминиеви и/или PVC рамки: 

Всеки вид профил - алуминиев или PVC, има определен срок на експлоатация, и след време се налага подмяна на профилите с нови. Преди монтажа на новата дограма, първо трябва правилно да се демонтира старата. Качественият демонтаж ще осигури по-малко проблеми при подготовката за поставянето на новият продукт. Алуминиевата и PVC дограмата се отстраняват по-трудно от дървената. Причината, е че е захваната по-здраво за стената със специални амовинтове с различни резби.


Таксата за посещение е 20 лв.