Your Cart

Секюрити обков

Статистиката в Германия показва, че 80% от кражбите са през прозорците и балконските врати, а според Главна Дирекция „Национална Полиция“ само 12% от кражбите с взлом се разкриват.

Алумина ЕООД предлага поставяне на няколко вида секюрити обков. Все по-често крадците използват алтернативни начини за проникване в дома или офиса - вместо през входната, нахлуват през прозорците. Професионалистите разполагат с инструменти, които могат да отворят дръжките на прозореца за минути или да разрушат задвижващите механизми с отвертка като я вмъкнат между крилото и дограмата.

В тази връзка все по-голяма популярност набира т.н. „противовзломен обков”. Неговата роля е да предотврати отварянето на дограмата с отвертка или друг остър инструмент.

Секюрити обковът спира движението на целия механизъм, когато има опити за отваряне на прозореца отвън. За допълнителна защита могат да се подменят и дръжките, с такива с ключ. По този начин се предотвратява още една възможност за влизане през дограмата.

Много често крадците изрязват отвор в стъклопакета и си осигуряват лесен достъп до дръжката. Ако тя се заключва това би било още едно препятствие за тях. Заключващите се прозорци са препоръчителни и за семейства с малки деца, които обитават високи етажи.